Vi tar gjerne i mot besøk!

DSC_0095For deg som kommer med bil nordfra er Sandvollan inngangsporten til Den Gyldne Omvei – en kort omvei fra E6 mellom Vist og Røra gjennom et vakkert og frodig kulturlandskap på Inderøya. Denne omveien langs fylkesveg 761 tar 8 minutter lenger tid enn “den strakaste vei’n”, men du risikerer å bruke mye lenger tid. For her finner du matopplevelser, kunstopplevelser og kulturopplevelser i en god mix av tradisjon og nyskaping.

gangstad-gaardsysteri-3På Sandvollan anbefaler vi en stopp på Gangstad Gårdsysteri. Osten herfra er viden kjent og prisbelønt. På gårdsbutikken finner du både ost og iskrem fra Gangstad, og mange andre gode smaksopplevelser fra lokale matprodusenter. Sommers tid bør du unne deg en kopp kaffe og Gangstads egen iskrem på tunet. (Store grupper bør avtale tid på forhånd.)

Like nord for Gangstad finner du Hustad-gårdene og den gamle middelalderkirka Hustad kirke. Hustadkirka ble bygget på 1100-tallet, og fremstår den dag i dag som svært autentisk. Kirka er fortsatt i bruk til enkelte gudstjenester og konserter. Du kan få en guidet tur ved å ta kontakt med Aud Holmern på tlf 922 96 950. Da kan du også få med deg en guiding i Inderøys andre middelalderkirke; Sakshaug gamle kirke på Straumen.

En liten avstikker fra fv 761 gir deg muligheten til å besøke sommerutstillingen hos Stuberg Ueno Keramikk. Her stiller Ragnhild Stuberg og Keisuke Ueno ut unikt og karakteristisk kunsthåndverk, med forankring i både norske og japanske tradisjoner. Deres fokus på farge og glasur finner du igjen på både mugger og krukker, store fat og de velkjente torsoene. Du glemmer aldri et besøk her!

11. V Stornesøra påska 2009.For deg som bare vil slappe av og nyte varme sommerdager, eller for deg som også vil være i aktivitet, vil vi anbefale Stornesøra friområde. Her finner du store grøntområder og strender og svaberg langs sjøen. Benker og bord står utover, og du finner flere utegriller som kan benyttes fritt. I kiosken er det sommeråpent på formiddagen, og her får det et utvalg av forfriskninger. WC finner du bak kiosken. Lekeapparatene er populære hos de minste og sandvolleyballbane, skotthyllbane og fotballbane er til fri bruk så lenge det ikke foregår organiserte aktiviteter. Store grupper kan leie området, inklusive garderober, ved å kontakte leder i anleggsgruppa i idrettslaget.

Forfriskninger kan du også kjøpe på Skjelvågen. Kai- og båtforeninga har sommeråpen kiosk i tilknytning til småbåtkaia, og dette er selvfølgelig inngangsporten til Sandvollan for den som kommer sjøveien. Her arrangeres det pubkvelder gjennom sommeren, og du kan også leie lokaler til private arrangement.

 

Det tar selvfølgelig mer enn 8 minutter å oppleve Sandvollan… Men da kan du også glede deg over at du bare har sett starten på Den Gyldne Omvei.

Hvorfor ikke bruke hele sommeren her på Inderøya?